Спешно издирват черната кутия на разбилия се МиГ-29 - солената вода

...
Спешно издирват черната кутия на разбилия се МиГ-29 - солената вода
Коментари Харесай

Вдовицата на загиналия пилот: Нямам сили, благодаря за подкрепата

Спешно търсят черната кутия на разрушилия се МиГ-29 - солената вода я разяжда, чака се и неприятно време Може да е получил заблуда поради мрачно небе и море. В такава обстановка може да изкачваш нагоре, а да имаш чувството, че се снижаваш, разясняват в Граф Игнатиево Асеновград отпуска помощ на вдовицата и децата на майор Валентин Терзиев, сътрудниците му също ще събират пари Сломена от тежката загуба на брачна половинка си майор Валентин Терзиев, вдовицата Димитрина Попова отхвърля на този стадий всевъзможни изказвания.
“Изобщо нямам сили да приказвам. Благодаря ви за съпричастността и поддръжката ”, сподели тя по телефона пред “24 часа ”. Димитрина е огромната обич на починалия водач. “Искрата сред двамата пламна, още до момента в който бяха в един клас в ОУ “Христо Ботев ” в Асеновград. После пътищата им се разделиха, само че най-после се събраха. Имат 12-годишен наследник, а Димитрина – и щерка от предходен брак, която е абитуриентка ”, описаха техни съученици. Адвокат Росица Драгинова, която познава и двамата съпрузи от главното учебно заведение, е шокирана от случилото се. По думите Валентин бил извънредно виновен и положителен човек. Според съседи на фамилията летецът се грижел безрезервно за двете деца. Бил лоялен татко и брачен партньор. “Извървя целия път - от фантазията да станеш водач през действителността да бъдеш подобен, до края да останеш вечно в небето! Светъл път към небесните небеса! Ще се забележим още веднъж - там горе! Обичам те! Ще ми липсваш, само че някой въпреки всичко би трябвало да гледа децата ни! ”, написа във фейсбук вдовицата. За нея се знае, че е била шеф на детска градина. Нейни познати настояват, че има счетоводна къща. Община Асеновград разгласи, че ще подкрепи финансово фамилията на починалия авиатор. Кметът доктор Христо Грудев внася предложение в локалния парламент, а на 16 юни съветниците ще решат каква сума да бъде отпусната. “Изказвам най-искрените си съболезнования на околните и на фамилията на майор Валентин Терзиев. Той е роден и израснал в нашия град, където е приключил главното и междинното си обучение. Постъпил е във военно учебно заведение, бил е и офицер от армията в състава на Военновъздушни сили. Пазел е свободно небето над България, взел участие в подготовката на по-младите летци. Създал е семейство в Асеновград ”, съобщи лекар Христо Грудев. По думите му заниманието на летеца било риболовът. Колегите на Терзиев от авиобаза Граф Игнатиево също ще събират средства, с цел да поддържат вдовицата и осиротелите деца. Те не престават да са под стрес след случая и разясняват между тях вероятните версии. “Може и да е получил заблуда поради сливането на двете действителности - мрачно небе и море. В такава обстановка може да изкачваш нагоре, а да имаш чувството, че се снижаваш. И назад ”, разясняват в Граф Игнатиево. Притесненията на летците са дали истината ще излезе на бял свят, или ще се потули и политизира. В момента всички полети в поделението са спрени до второ разпореждане
Военноокръжната прокуратура в Пловдив проверява цялата организация по българо-сръбското обучение, в което е взел участие починалият водач. Проверява се каква е била подготовката, спазвани ли са режимите, гледа се под лупа документите, снемат се пояснения от летателния състав. Два нови контакта са открити в морето по време на интервенцията за търсене на останките от самолета МиГ-29 и черната кутия. Оказа се, че другите два локализирани контакта са в действителност от остарели железни тръби, а не остатъци от самолета. Това заяви контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили. “Вероятно останките му са се разпръснали на огромна повърхност, а и ние не знаем точното място на приводняването, тъй че сме длъжни да създадем огромен периметър, с цел да установим мястото, където се е разрушил самолетът ”, добави контраадмиралът. Той уточни, че очакванията са да намерят опашната част от самолета, където е и черната кутия, а интервенцията ще завърши, откакто се уточнят аргументите за случая. “Трудно е да се каже съответен период за интервенцията "
“Към момента плановете ни за проучване на регионите, които са избрани, демонстрират, че евентуално следобяд в съботния ден ще сме покрили в началото избраните региони за търсене. Всичко зависи от това какъв брой остатъци ще намерим на дъното, какъв брой време ще ни отнеме обследването им, защото времето ще е изменчиво в региона ”, сподели още контраадмирал Михайлов. Военните бързат да открият черната кутия както поради терзанията, че морската вода може да я повреди, по този начин и тъй като се чака повреждане на времето в региона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР